Trauma

Een trauma begint met een heftige en indrukwekkende gebeurtenis. Het trauma ontstaat wanneer je de gebeurtenis niet kan verwerken en normaal handelen niet meer werkt. Het is van groot belang dat je het trauma goed verwerkt. Verwerking van trauma’s kan bijna niemand alleen. Daarom ben ik er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking.

De valkuil; hoe reageert je lichaam op een trauma?

In heel veel gevallen lijkt het erop dat je het trauma verwerkt hebt. Eigenlijk lijkt het alsof je er geen last meer van hebt. In werkelijkheid ligt de heftige emotie die de gebeurtenis bij je los gemaakt heeft opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kan het in volle hevigheid losbarsten. Je hebt het idee dat je geen grip meer hebt op je gevoelens en emoties, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen en je voelt je erg verdrietig en vaak onveilig. Maar sluipenderwijs kan ook: je voelt je op steeds meer plekken en situaties niet meer op je gemak, terwijl je geen idee hebt wat daar nou mis is. Je hebt het gevoel dat je uit balans bent.

Herstel van veiligheid en vertrouwen
Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk dat jij je veilig voelt bij en met mij, zodat we samen kunnen werken aan je herstel van vertrouwen. Daarnaast maken we duidelijke afspraken over het verloop van de therapie.

Vervolgens gaan we op zoek naar het trauma. Soms weet je wat het is maar net zo vaak ben je het je niet bewust.

Maak een afspraak bij mij
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.