EFT Relatietherapie IJsselstein – Eveline Loerakker

Hebben jullie te vaak ruzie met elkaar en zijn er problemen die onopgelost tussen jullie in blijven hangen? Of ben je niet blij zoals het seksueel loopt tussen jullie? Zelfs de beste relaties kunnen soms op een punt komen waarop dingen niet meer vanzelf lekker lopen. Dit heeft in iedere relatie weer een andere oorzaak: soms is het vertrouwen weg, soms lijkt de passie minder te zijn geworden en andere stellen maken iedere dag weer hevige ruzie. Een eerlijk en onafhankelijke blik van Relatietherapie IJsselstein is dan soms nodig om door te kunnen met je partner.

Emotionally Focused Therapie (EFT) is een hele goede en fijne manier om je door deze lastige tijd in je relatie heen te loodsen.

Door alle ruzies komen jullie steeds verder van elkaar te staan. En jullie reageren steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien ben je zover dat je zelfs niet echt iets meer voor elkaar voelt.

Een koude sfeer tussen elkaar
Jullie reageren steeds geïrriteerder naar elkaar toe. Misschien is er een koude sfeer tussen jullie aan het ontstaan. En hoe langer dit patroon bestaat hoe meer jullie relatie er door op de tocht komt te staan. Emotionally Focused Couple Therapie laat je zien wat jullie met elkaar doen en welk effect dat heeft op jullie gevoelens voor elkaar.

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken.

De 3 fases bij EFT Relatietherapie IJsselstein

1. Doorbreek jullie vicieuze cirkel
Bij mij gaan jullie ontdekken hoe jullie niet meer zo uit de bocht hoeven te vliegen. Jullie leren elkaar eerlijk te vertellen hoe je je voelt onder al die heftige emoties, zoals boosheid of teruggetrokken. Bijna iedereen heeft geleerd kwetsbare emoties te onderdrukken, om te zetten naar de aanval of juist teruggetrokkenheid. Ik leer jullie waarnemer te zijn van jullie ruzies, zodat jullie kunnen zien hoe de ruzies tussen jullie in zijn komen te staan. Want dat is jullie gezamenlijke vijand.
2. Leer jullie diepere verlangens naar elkaar uit te spreken
Het is belangrijk dat jullie leren uit te spreken wat je van elkaar nodig hebt. De ruzies zijn eigenlijk een heftige manier om door elkaar gehoord of aangeraakt te worden. Eigenlijk gaan jullie elkaar opnieuw verkennen. Jullie leren jezelf weer kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Dit geeft verdieping en zet tegelijkertijd een hernieuwde ontdekkingstocht in gang die verbindend naar elkaar werkt.
3. Kom weer dichter tot elkaar
Plannen maken en rituelen bedenken voor het vieren van jullie liefde werkt verbindend en het maakt gelukkig. Je zult zien dat je ook makkelijker antwoord geeft op de uitdagingen van het leven en elkaar.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over relatietherapie ijsselstein of over jullie relatieproblemen.