EMDR therapie IJsselstein – Eveline Loerakker

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis doe je niet zomaar, dat kost tijd en energie. Vaak lukt het je uiteindelijk om dit zelf een plekje te kunnen geven. Maar soms blijf je er toch last van houden. Zo kan het zijn dat er beelden boven komen drijven en dat er emoties zijn die je blijven achtervolgen. Ik kan jou, door middel van Eye Movement Desensitization and reprocessing, afgekort EMDR, helpen met dit verwerkingsproces in mijn praktijk in IJsselstein.

Op dit moment staat EMDR erg in de belangstelling als het gaat om trauma verwerkingen en om angsten te reduceren. EMDR is een geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen therapie die jou helpt de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Het doel van de methode is om je te bevrijden van de beelden en emoties die je nu nog dwars zitten van die ingrijpende gebeurtenis. Door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma kun je op een snelle en secure manier het trauma verwerken.

De EMDR behandeling in IJsselstein

In het begin besteed ik aandacht aan de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat je de meeste spanning geeft. Ik laat je, met behulp van een aanwijsstokje, verschillende oogbewegingen uitvoeren. Dit stimuleert jouw beide hersenhelften om beter te gaan samenwerken En zo wordt de oude emotionele lading gewist om plek te maken voor een nieuwe positieve lading . Hoewel dit idee je misschien vreemd lijkt, is het een bewezen effectieve methode die ook jou kan helpen.

Ik help je dan ook graag om de herinneringen die je hebt aan ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Om zo je klachten te verminderen of te laten verdwijnen. EMDR is een kortdurende therapievorm.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.