Emotieve therapie

Ieder mens wordt gevormd door de ervaringen die gedurende het leven worden opgedaan. Bij negatieve ervaringen ontwikkel je onbewust patronen die jou kunnen belemmeren in het dagelijks leven. Dit kan ten koste gaan van jouw gevoel voor eigenwaarde en de regie over je leven. Daarnaast is het moeilijk om de patronen te doorbreken. Je weet immers niet anders en waar begin je?

Voelen is emotie en wanneer je emoties als verdriet, angst en boosheid ervaart, kan zich dit lichamelijk uiten in een energieknoop. Samen met de knoop ervaar je ook een bepaalde emotie en een voor jou beperkende overtuiging. Deze knoop voel je in je lichaam en integreer je (loslaten) in je gevoelscentrum, dit centrum bevind zich in je buik. Hierna verdwijnen de spanningen, de pijnpunten en de emoties.

Gelukkig is hier iets aan te doen met emotieve therapie. Tijd om de focus letterlijk bij jezelf te leggen en via het gevoelscentrum de negatieve ladingen op te laten lossen. Dit doe je helemaal zelf, maar wel met ondersteuning van emotieve therapie. Zo lukt het jou om het verleden achter je te laten en met energie en vertrouwen de toekomst tegemoet te zien.

Een positieve ervaring rijker met Emotieve therapie

Deze methode helpt jou om patronen te doorbreken en de opgebouwde spanning kwijt te raken via je gevoelscentrum. Groot voordeel: je hoeft de doorgemaakte ervaringen niet langdurig opnieuw te beleven en je zult stabieler en energieker door het leven gaan. Uitgangspunt bij deze vorm van therapie is namelijk het heden in plaats van het verleden. Je leert via gesprekken en focus onder meer hoe je de negatieve ladingen via je gevoelscentrum kan loslaten. Op het moment dat dit gebeurt, voel je dit ook als een beweging in je buik. Een goed teken, want dat betekent dat je de negatieve lading niet meer zult voelen. De vicieuze cirkel wordt doorbroken en je gedrag veranderd in positieve zin.

Wat houdt de therapie in?

De therapie bestaat uit een aantal sessies, waarvan een uitgebreide intake van jouw problemen de eerste fase is. Daarnaast komen diverse emoties aan bod, waaronder:

  • verdriet, boosheid, angst
  • liefde, hoeveel cijfer ik mijzelf weg voor relaties
  • liefde voor jezelf
  • blijdschap/innerlijk kind
  • beperkende overtuiging/stroming

Inzicht en evenwicht

Het resultaat is een rijker leven en inzicht in jezelf. Je kunt in het vervolg veel beter bij jezelf blijven, en in balans en zult niet meer zo overmand worden door emoties. Doordat de spanningen definitief zijn verdwenen, zullen vergelijkbare situaties in de toekomst je niet meer uit balans brengen.

Gun jezelf de beste versie die je kunt zijn en neem contact op voor een afspraak. Samen met mij kun je de stap naar een gelukkiger leven zetten.