Relatietherapie Houten

Maken ruzies en irritaties steeds meer deel uit van jullie relatie? Staat de intimiteit tussen jullie op een laag pitje? Dit is natuurlijk erg vervelend en kan voor een hoop onzekerheid zorgen. In elke relatie kan het voorkomen dat het samenzijn niet meer zo soepel loopt, als in het begin. Dit kan meerdere oorzaken hebben, waaronder: lastige communicatie, gebrek aan vertrouwen of verminderde passie. Ook ruzies kunnen jullie relatie zwaar onder druk zetten. Het is lastig hier zelf een uitweg in te vinden. Laat relatietherapie Houten jullie ondersteunen op een eerlijke en onafhankelijke manier.

EFT relatietherapie
Ik wil jullie graag helpen om weer op een fijne manier met elkaar om te kunnen gaan. Ik kan jullie begeleiden door gebruik te maken van Emotional Focused Therapie (EFT). Dit is een fijne manier om de verbondenheid tussen jullie terug te vinden. Door jullie irritaties en ruzies kan het voelen alsof er geen liefde meer is tussen jullie. Hier is in de meeste gevallen echt geen sprake van. De inzet van EFT geeft een heel goed beeld van de impact die jullie gedrag op elkaar heeft.

Openstaan voor elkaar
Als jullie beiden bereid zijn om goed naar de ander te luisteren en open te staan voor het effect dat jullie gedrag op de ander heeft, zal dat de weg openen naar een sterke verbondenheid. Hoe frustrerend het soms ook kan zijn om negatieve dingen over jezelf aan te moeten horen, het is nodig om echt te begrijpen hoe de ander zich voelt.

Drie stappen bij EFT Relatietherapie Houten

Stap 1: Vicieuze cirkel doorbreken
Ik ga jullie leren ontdekken hoe de communicatie tussen jullie twee├źn kan verbeteren, door van een afstand mee te kijken naar jullie manier van omgang met elkaar. In deze stap gaan jullie leren om open en eerlijk aan te geven wat de ruzies en emoties met jullie doen en hoe het zover is gekomen dat de ruzies een wig tussen jullie hebben gedreven. We proberen in deze stap te bereiken dat de gevoelens van de ander worden erkend.

Stap 2: Echte diepgaande verlangens uitspreken naar elkaar
Als partner kun je pas aan elkaars verwachtingen voldoen, als je weet wat de ander nodig heeft. Vaak wordt dit door een ander ingevuld, terwijl dit niet altijd is waar de ander ook echt behoefte aan heeft. De ruzies die jullie hebben, zijn eigenlijk een manier van aandacht vragen. Je wilt gehoord worden en intimiteit ervaren. Door duidelijk aan te geven wat je van de ander nodig hebt, worden jullie kwetsbaar en juist dat is mogelijk om elkaar weer terug te vinden. Het is een verdiepende manier van omgaan met elkaar die het mogelijk maakt om weer positieve gevoelens te ervaren.

Stap 3: Samen plannen maken voor de toekomst
Nu jullie weer openstaan voor elkaar is het tijd om te vieren dat jullie liefde weer op het juiste spoor zit. Door samen plannen en rituelen te bedenken, voelen jullie de verbondenheid weer en daardoor krijgt het geluksgevoel alle ruimte. Dit zal ook buiten jullie relatie een positieve uitwerking hebben op jullie leven.

Neem contact met mij op via het contactformulier, dan gaan we jullie samenzijn weer omzetten in een positieve relatie.