Relatietherapie Nieuwegein

Als jij en je partner merken dat de ruzies tussen jullie toenemen en er steeds meer irritaties ontstaan, kan dat zorgen voor problemen. De onzekerheid neemt vaak toe en de seksualiteit verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Wanneer ergernissen de overhand krijgen, is het lastig om goed met elkaar te blijven communiceren. Dit tast jullie wederzijds vertrouwen aan en veroorzaakt een toenemende druk op jullie relatie. Voorkom dat dit leidt tot een breekpunt en laat mij jullie helpen door middel van relatietherapie.

Passende vorm van relatietherapie
Via relatietherapie Nieuwegein help ik jullie op een oprechte en onafhankelijke manier. Een goede manier om jullie te begeleiden, is via EFT relatietherapie. Deze therapievorm draagt bij aan een toenemende verbondenheid en het hervinden van de liefde tussen jullie als partners. Door de inzet van jullie beiden zal niet alleen jullie relatie versterken, maar krijg ik als therapeut ook een goed beeld van de manier waarop jullie met elkaar omgaan en de invloed die dit gedrag op jullie heeft.

Oprecht luisteren naar elkaar
Het kan soms even lastig zijn om na alle negativiteit onbevooroordeeld naar elkaar te luisteren en kritisch te zijn op de invloed van je eigen gedrag. Toch zal het jullie veel brengen. Pas als jullie over en weer van elkaar begrijpen hoe bepaald gedrag leidt tot verdriet en onbegrip, is het mogelijk om dit te veranderen. Met EFT relatietherapie kan dit bereikt worden.

EFT relatietherapie Nieuwegein in 3 stappen

Stap 1: Negatieve patronen doorbreken
Ik help jullie het beste door van een passende afstand goed te kijken hoe jullie met elkaar communiceren. De inzichten die ik hierdoor krijg, kan ik gebruiken om jullie een positieve manier van communicatie mee te geven. Door heel eerlijk aan elkaar kenbaar te maken, welk gevoel bij jullie ontstaat tijdens de ruzies komen jullie op een dieper niveau en dat zorgt ervoor dat jullie ontvankelijk worden voor elkaar. Hierdoor kunnen de wederzijdse gevoelens worden erkend en dat biedt jullie de kans om de negatieve patronen te doorbreken.

Stap 2: Diepste verlangens aan elkaar kenbaar maken
Ongewild vullen we vaak voor onze partners in wat we denken dat de ander nodig heeft. Hierin schuilt een gevaar, want wie zegt dat dit is wat de ander echt verwacht? Aangeven wat je nodig hebt, maakt je kwetsbaar. Toch wil je echt worden begrepen en de intieme band met je partner ervaren. Door het diepere niveau wordt het mogelijk om de positiviteit weer echt te voelen en dat is een belangrijke stap.

Stap 3: Samen toekomstplannen maken
De doorbraak die we hebben gemaakt in de vorige stap maakt het voor jullie mogelijk om weer met overtuiging naar de toekomst te kijken. Hier horen optimistische plannen en nieuwe rituelen bij. Door de verbeterde communicatie en het wederzijds hervonden gevoel, kunnen jullie beiden het geluksgevoel weer meemaken.

Laat mij jullie helpen om deze groei te bereiken en neem contact met mij op.