Trauma

Een trauma begint met een indrukwekkende en heftige gebeurtenis. Het trauma ontstaat als het je niet lukt om deze gebeurtenis te verwerken. En dat kan bijna niemand alleen. Daarom ben ik er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking.

In heel veel gevallen lijkt het alsof je er geen last meer van hebt. In werkelijkheid ligt de heftige emotie die de gebeurtenis bij je los gemaakt heeft opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kan het weer losbarsten. Je hebt dan grip meer op je gevoelens, je kunt last krijgen nachtmerries, woedeaanvallen, je kunt je erg verdrietig voelen en onveilig.

Veiligheid en vertrouwen hestellen

Als we samen aan de slag gaan, dan is het belangrijk dat jij je veilig voelt bij mij. Op deze manier kunnen we samen werken aan je herstel van vertrouwen. Verder maken we duidelijke afspraken over het verloop van de therapie.

Vervolgens gaan we op zoek naar het trauma. Soms weet je wat het is maar net zo vaak ben je het je niet bewust.

Maak een afspraak bij mij
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.